– annonse top –

Tidligere stortingsrepresentant og statsråd for Sosialistisk Venstreparti, Bård Vegar Solhjell, tok kun drøyt halvannet år som generalsekretær i WWF Verdens Naturfond – før han fant ut at han ville gjøre noe annet.

Nå skal Solhjell bli direktør i Norad, slik kan ble utnevnt i statsråd tidligere i måneden.

– Miljøutfordringene er de mest kritiske verden står overfor. Etter to spennede år i WWF ble det en naturlig utvikling å ta med meg erfaring og lidenskap for miljøet inn i bistanden. Klima, energi og miljøspørsmål er avgjørende for utviklingsperspektivet i et land, og jeg vil gjerne bidra til å styrke denne sammenhengen, sier Solhjell i en pressemelding.

– annonse inline –

Nye muligheter

WWFs styreleder, Frode Hvattum, synes det er leit å miste den profilerte generalsekretæren etter knappe to år, men fremhever samtidig at det betyr nye muligheter for den norske delen av verdens største miljøorganisasjon.

– WWF er en bunnsolid organisasjon med høyt kompetente mellomledere og ansatte. Denne flotte og engasjerte gjengen skal drifte organisasjonen og fortsette å levere gode resultater på en rekke områder mens styret leter etter den ideelle kandidaten til å overta etter Solhjell, sier Hvattum.

Konstituert leder

– I første omgang konstituerer vi nestleder Karoline Andaur. Hun har jobbet i WWF siden 2009, først som fagansvarlig for hav og oppdrett. I 2015 ble hun fagsjef og ansvarlig for blant annet næringslivarbeidet. Andaur kjenner organisasjonen svært godt og hun nyter stor respekt innad. Hun har også et bredt nettverk, både i WWF-systemet og utenfor, sier Hvattum.

Andaur var også konstituert generalsekretær i perioden mellom da Nina Jensens sluttet og Bård Vegar Solhjell startet 1. mars 2018.

– Den kommende generalsekretæren vil starte opp i det som blir noen utrolig spennende år for WWF i Norge. Miljøsaken har aldri vært viktigere, og WWF har de beste forutsetninger for å få gjennomslag i viktige saker og påvirke verden i mer bærekraftig retning. 2020 blir et ekstra spennende år, der WWF får hele nasjonens øyne rettet mot seg neste høst. Gjennom den felles nasjonale dugnaden som TV-aksjonen er, får Norges befolkning en unik mulighet til å bli med på et krafttak for verdens hav, dyr og mennesker. Det gleder vi oss veldig til, sier Hvattum.

– annonse bottom –