WWF får tidligere SV-profil som leder

wwf verdens naturfond
– annonse top –

Den tidligere SV-profilen Bård Vegard Solhjell overtar som generalsekretær i WWF Norge etter Nina Jensen.

I følge organisasjonens egen hjemmeside gleder han seg enormt til å ta fatt på jobben.

Solhjell er tidligere nestleder i SV, og har vært både kunnskapsminister, miljøvernminister og stortingsrepresentant.

– annonse inline –

– Alle som driver med politikk, kjenner WWF. Internasjonalt er det en av verdens sterkeste merkevarer. Dette er en miljøorganisasjon som våger å jobbe annerledes enn mange andre, gjennom å samarbeide med næringslivet, andre organisasjoner og kunnskapsbedrifter, sier Solhjell til WWF:

Tror på klimagjennombrudd
Han understreker at WWF jobber med både klima og natur i et globalt perspektiv, noe som har vært avgjørende for han takket ja til jobben.

– Jeg er opptatt av miljøspørsmål fordi jeg er samfunnsengasjert. Alt tyder på at vi nå står foran et gjennombrudd i klimaspørsmålet, folk ønsker å bidra mye mer enn jeg tror politikerne har forstått. Nå haster det med å få tilsvarende oppmerksomhet om å hindre tapet av natur. Det handler om naturgrunnlaget vårt og hva vi skal leve av i framtiden, sier Solhjell.

Overtar etter Nina Jensen
Nina Jensen varslet sin avgang i oktober. Jensen har vært generalsekretær i WWF siden 2012.

– Det eneste jeg gruer meg til, er å leve opp til Nina Jensen. Hun har vært den fremste miljølederen i Norge, sier Solhjell.

– Den perfekte kandidaten
WWFs styreleder Frode Hvattum er svært tilfreds med valget av Solhjell som WWFs neste generalsekretær.

– I Bård Vegar Solhjell har vi funnet den perfekte kandidaten. WWF tør å gå inn i prosesser og snakke med mange ulike aktører om hvordan problemene kan løses. Til det trenger vi en leder med solid nettverk og politisk erfaring som kan åpne dører og finne løsninger. Solhjell er troverdig, konstruktiv og løsningsorientert og han har et genuint engasjement for å skape en bedre verden, sier Hvattum.

Karoline Andaur er konstituert generalsekretær i WWF fram til Solhjell overtar 5. mars neste år.

Solhjell bor i Son i Akershus, men er oppvokst i Naustdal i Sogn og Fjordane. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo med fagkretsen sosiologi, sammenlignende politikk og idéhistorie. Han har tidligere vært miljøvernminister, kunnskapsminister og stortingsrepresentant for Akershus.
Solhjell er styreleder i Norsk musikkråd, og har styreverv i E-CO Energi, Fritt Ord, by:Larm og Arktitekt- og designhøgskolen.

 

– annonse bottom –
KildeBård Vegar Solhjell blir ny leder i WWF