Vil forby engangsprodukter i plast

Bildet er tatt av Ulrike Leone fra Pixabay
– annonse top –

Miljødirektoratet anbefaler å forby flere engangsprodukter i plast fra og med juli neste år, noe en gjennomført høring viser bred støtte til.

Etter et forslag fra Miljødirektoratet vil engangsproduktene som skal forbys omfatte plastprodukter av bestikk, tallerkener, sugerør, rørepinner, ballongpinner og bomullspinner, i tillegg til take-away matbeholdere og drikkebegre som er laget av isopor (ekspandert polystyren).

– Hensikten med forbudet er å bidra til mindre forsøpling av plast i naturen og forhindre at plasten havner på avveie og skader dyr som får den i seg.  Vårt forslag samsvarer med krav i EUs direktiv om plastprodukter, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet i en pressemelding.

– annonse inline –

Håpet er at Norge skal kunne redusere bruken av engangsprodukter med 1,9 milliarder enheter per år. Forslaget sendes nå til Klima- og miljødepartementet. Det går videre fram av forsalget at de produktene som blir forbudt, enkelt kan erstattes i andre materialer, eller materialer som kan brukes om igjen.

– annonse bottom –
KildeMiljødirektoratet