– Uregjerlig, bråker, roter og er aggressiv

Nordlendingene tåler ikke «kystens lasaron»

Bildet er tatt av Engin Akyurt fra Pixabay
– annonse top –

En kommune i Vesterålen har sett seg lei på at «kystens lasaron» – måsene – er både uregjerlige, bråkete, rotete og har en aggressiv oppførsel mot deres leietakere. Eiendomsforvalteren i Hadsel kommune ber Fylkesmannen i Nordland om råd.

Hadsel Eiendom KF har sett seg lei på at «kystens lasaron» – måsene – er både uregjerlige, bråkete, rotete og har en aggressiv oppførsel mot deres leietakere. Eiendomsforvalteren i Hadsel kommune ber nå Fylkesmannen i Nordland om råd.

– annonse inline –

Det er leder innen forvaltning, drift og vedlikehold i Hadsel Eiendom KF, Frank Dahlberg, som har tatt saken opp med Fylkesmannen i Nordland/

– Nå er det mye som tyder på at det blir vår. Måsen er kommet på taket og festen kan begynne, skriver forvalteren i det formelle brevet til regjeringens representant i Nordland.

Klager på støy

– I denne tiden kommer også klagene på støy og etter hvert historiene om tilgrisede biler og måser som stuper mot ansatte. Vi har flere bygg i Hadsel kommune som ligger nært havet og på den måten har denne plagen hvert eneste år, skriver han.

– Måsen er en gammel leieboer hos oss, som vi har en lang historie sammen med, og man kan vel ikke bare kaste ut leieboere sånn uten videre i vårt regulerte samfunn? Riktig nok er denne leieboeren noe uregjerlig, bråker, roter og har i perioder en ganske aggressiv oppførsel, skriver han ifølge Vesterålen Online.

Ber fylkesmannen om hjelp

Og gjør Fylkesmannen i Nordland oppmerksom på at de har leietakere med ulik helsetilstand, og at både beboere og ansatte mener oppførselen til måsene er veldig plagsomt i perioder.

– Kan dere gi oss en generell tilbakemelding på hvordan vi som forvalter Hadsel kommune sine bygg bør opptre i
forhold til måsen, skriver Frank Dahlberg på vegne av kommunen. Og nå har Hadsel Eiendom KF har fått svar fra Fylkesmannen.

– I svaret står det at måsene må få være i fred, og det akter vi å følge. Det er om å ikke forstyrre måsene mens de hekker. Da blir de relativt raskt ferdig, sier Frank Dahlberg hos Hadsel Eiendom KF til Vol.

– Vi regner med å overleve, men måsene er nokså plagsomme på Riarhaugen på Melbu. Noen liker dem ikke, biler skites ned og måsene stuper på folk, sier han i en kommentar til Vol.

undefined
– annonse bottom –