Ulvejakta igang igjen i Innlandet

Illustrasjonsfoto. Foto: Statens naturoppsyn/ Miljødirektoratet
– annonse top –

Ulvejakta som ble stoppet for å beskytte en genetisk viktig hannulv med finsk-russiske gener i Innlandet, er i bevegelse. Dermed kan jakta tas opp igjen.

Ulven ble bedøvet og flyttet til Kongsvinger. Ikke lenge etterpå hadde ulven funnet veien tilbake til Engerdal. Og i mellomtiden måtte ulvejakta stoppes mindlertidig.

– annonse inline –

– Den genetisk verdifulle ulven som i en periode har oppholdt seg i grenseområdene mellom Rendalen og Engerdal kommuner har nå beveget seg sørover. Fra og med 15.2 kl 12:00 åpnes det igjen for lisensfelling av ulv i hele Engerdal kommune, melder fylkesmannen i Innlandet.

– Fylkesmannen har i en periode stengt deler av Engerdal og Rendalen kommuner for lisensfelling av ulv for å unngå fare for felling av genetisk viktig individ. Dette individet er nå i bevegelse sørover, og det åpnes derfor igjen for lisensfelling av ulv i hele Engerdal kommune, samt Trysil kommune nord for en rett linje fra der Senna renner ut i Trysil/Femund-vassdraget til der kommunegrensa mellom Trysil og Engerdal gjør en vinkel ved Litlskorhøa, melder fylkesmannen i Innlandet. 

– annonse bottom –