torsdag, januar 20, 2022
No menu items!
More
  Hjem Naturvern Ulvejakt igang allerede mandag
  Foto: Andrea Bohl fra Pixabay

  Ulvejakt igang allerede mandag

  Elvestuen godtar at inntil 26 ulver kan felles:

  – annonse top –

  Vinterens ulvejakt starter allerede førstkommende mandag. Klima- og miljøminister Ola Elvestuen fra Venstre har besluttet at det under ulvejakta denne vinteren kan felles inntil 26 ulver utenfor ulvesonen på Østlandet.

  Allerede mandag den 1. oktober starter lisensfellingen av ulv utenfor ulvesonen, i følge en pressemelding fra Klima- og miljødepartementet. Klagene fra vennegrupper er behandlet, for lisensfelling utenfor ulvesonen. For landet som helhet kan inntil 26 ulv felles utenfor ulvesonen.

  – Vi har nå ferdigbehandlet klagene på lisensfellingskvotene som gjelder utenfor ulvesonen, og opprettholdt nemndenes vedtak. Det kan felles til sammen 26 ulv utenfor ulvesonen. Kvotene som er satt utenfor ulvesonen, vil ikke true ulven i Sør-Skandinavia, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen i pressemeldingen.Lisensfellingsperioden for ulv utenfor ulvesonen er fra 1. oktober 2018 til 31. mars 2019.

  – annonse inline –

  Disse kvotene har departementet godkjent:

  Lisensfellingskvote
  (utenfor ulvesona)
  Region 1 (Vest-Norge) 3
  Region 2 (Sør-Norge) 2
  Region 3 (Oppland) 6
  Region 4 (Oslo, Akershus og Østfold) og 5 (Hedmark) 12
  Region 6 (Midt-Norge) 3
  Region 7 (Nordland) 0
  Region 8 (Troms og Finnmark) 0
  Totalt 26

   

  Statsråd Elvestuen har fattet vedtak om at om lisensfellingskvote for ulv i alle forvaltningsregioner med unntak av region 7 (Nordland) og 8 (Troms og Finnmark). I region 2 (Sør-Norge) og region 6 (Midt-Norge) ble ikke vedtakene påklaget. Rovviltnemndenes vedtak i region 1 (Vest-Norge), 3 (Oppland), 4 (Oslo, Akershus og Østfold) og 5 (Hedmark) ble påklaget.

  Departementet har, i tråd med Miljødirektoratets faglige tilrådning, kommet frem til at vedtatt kvote på til sammen 26 ulver utenfor ulvesonen ikke vil true den sør-skandinaviske ulvebestandens overlevelse. I denne vurderingen er alle lisensfellingskvotene for ulv utenfor ulvesona i de ulike regionene sett i sammenheng.
  – annonse bottom –
  Forrige artikkelGir plass til nye former for friluftsliv
  Neste artikkelOppdrettsanlegg får innført forbud, i følge statsråd