– annonse top –

Statens naturoppsyn (SNO) brukte helikopter da de drepte to ulver i Hedmark.

I følge en pressemelding fra Miljødirektoratet ble ulvene felt fra helikopter onsdag 20. november, omtrent klokken 13.30. Og det skjedde ved Nordre Mistsjøen nord for Sølen i Rendalen kommune i Hedmark.

– Vi fikk et vindu nå med optimale vær- og sporingsforhold og utnyttet dette. Når ulvene samtidig var oppe på fjellet hvor de lett ble oppdaget, medførte dette at vi kunne gjennomføre fellingen raskt og effektivt, sier seksjonsleder Veronica Sahlén i Statens naturoppsyn (SNO), som er Miljødirektoratets feltapparat.

– annonse inline –

Sporet

Værutsiktene gjorde at Statens naturoppsyn allerede hadde reservert helikopterbistand. Feltpersonell var ute og sporet ulvene tidlig på dagen. Overvåkning i felt hadde vist at ulvene markerte revir i området. Hannulven veide 43,5 kilo mens tispa veide 37,8 kilo.

Utenfor området

Rendalen ligger utenfor forvaltningsområdet for ulv, og i følge myndighetene er det ikke et mål om reproduserende ulvebestand i dette området. Miljødirektoratet varslet allerede i slutten av oktober at det kunne bli aktuelt med ekstraordinært uttak av to ulver i Rendalen Østfjell. Miljødirektoratet ga fellingstillatelse og oppdraget til sitt feltapparat i Statens naturoppsyn.

– Området har en omfattende skadehistorikk. Ulveparet var registrert som revirmarkerende i et område utenfor ulvesonen. Det er også et område som er vanskelig tilgjengelig for ordinær lisensfelling, sier seksjonsleder Knut Morten Vangen i Miljødirektoratet.

– annonse bottom –