To ulveflokker i fare

Foto: Wikimedia Commons
– annonse top –

Samtidig som Fremskrittspartiet skal forlate regjeringskvartalet, vil de nå gå i kompaniskap med Senterpartiet for å felle to ulveflokker.

Det skriver NRK.

– annonse inline –

Dersom Frp og Sp får støtte fra Arbeiderpartiet i Stortinget, står to ulveflokker i fare for å bli utslettet. Ap opplyser til NRK at de ikke har tatt stilling til Sps forslag i Stortinget om å felle to ulveflokker.

– Vi har vært uenige i en del av de beslutningene som regjeringen har kommet med når det gjelder rovdyrforliket og om det blir fulgt opp i tråd med det som Stortinget har ønsket, sier stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) til NRK.

Striden står om ulveflokkene i Mangen og Rømskog. De omstridte rovviltnemdene besluttet i fjor å drepe alle dyrene i de to ulveflokkene. Statsråd Ola Elvestuen (V) i Klima- og miljødepartementet satte foten ned, og opphevet vedtaket.

– At Senterpartiet og Fremskrittspartiet nå ønsker en omkamp på dette, endrer ikke vår vurdering. Som statsråd må jeg følge norsk lov, og det vil være oppsiktsvekkende og uklokt av Stortinget å gi instrukser som strider mot loven, sier Elvestuen til NRK.

Ulvereviret i Rømskog ligger både på norsk og svensk side av riksgrensen. Svenskene har ikke skutt ulv her på to år. Ifølge NRK er begrunnelsen at denne ulveflokken er viktig for Sveriges ulvestamme. Dette var en viktig element da departementet sa nei på nyttårsaften. Elvestuen frykter at ulvejakt her vil skape bruduljer med svenskene.

Naturvernforbundet sier til NRK at de frykter stadige omkamper, men setter sin til til at Arbeiderpartiet ikke går med Frp og Sp.

– Vi håper virkelig ikke at Ap senker seg ned på Sp sitt populistiske og ekstreme ulvestandpunkt, sier Arnodd Håpnes til NRK.

– annonse bottom –