– annonse top –

Svenske jegere ønsker å skyte minst hundre ulv under neste års jakt.

Det melder «Svenska Jägareföbundet» på sine hjemmesider.

- artikkel innside -

– Det er mange gode grunner til å gjennomføre en jakt som seriøst angriper problemet med at stammen har fått vokse langt over nivåene riksdagen bestemte, sier Mikael Samuelsson, formann i forbundets rovdyrråd.

Den svenske landsstyrelsen skal i løpet av september beslutte hvor mange dyr som skal skytes i løpet av vinterens ulvejakt i Sverige, og skal basere den på en forskerberetning.

– Beregningene viser hvor stor stammen kan bli neste år. Hvis du for eksempel skyter ti ulver, kan stammen neste år være mellom 333 og 597. Det er selvfølgelig mest sannsynlig at stammen havner mellom disse tallene, på 455 dyr.

Mikael Samuelsson mener at svenske myndighetene alltid har for store sikkerhetsmarginer, og mener at stammen ikke må være mindre enn 300 individer.

– Sannsynligheten for at stammen går under 300 er dermed ekstremt liten, selv med en stor bevilgning under vinterjakten. Det er for mange sikkerhetsmarginer i alle deler av ulveforvaltningen. Myndighetene bruker seler, belter, redningsvester og bilbelter. Og helst dobbelt av hver. Det er ikke slik du administrerer et rovdyr som skaper konflikter, mener han.

Her kan du lese hele saken hos det svenske jegerforbundet.

– artikkel nede –