– annonse amp –

Sveinung Rotevatn møtte folk fra ulvesonen på nettet

Sveinung Rotevatn, klima- og miljøminister. Foto: Regeringen

Torsdag arrangerte NOAH et webinar om forvaltningen av ulv i Norge. Der belyste de problemer knyttet til dagens rovdyrpolitikk. Under webinaret stilte klima- og miljøminister Rotevatn i panelsamtale med personer fra ulvesonen.

– Til tross for at flertallet av befolkningen er positive til ulv, er det langt oftere de rovdyrfiendtlige stemmene som blir hørt. Folk fra ulvesonen som ønsker ulven velkommen får på langt nær det samme rommet til å ytre seg overfor politikere, som nærings- og jaktinteresser. Derfor har NOAH invitert beboere i ulvesonen, som er positive til ulv, til å diskutere ulvepolitikken med miljøminister Sveinung Rotevatn. Det er viktig at politikerne også får høre fra de som faktisk representerer flertallet i ulvesonen, sier Siri Martinsen, leder i NOAH – for dyrs rettigheter.

Nettmøtet tok også for seg medienes rolle i rovdyrpolitikken, og NOAH hadde med seg representanter fra de største riksmediene: Aslak Eriksrud fra TV2, Mats Rønning fra Dagbladet og Tom Haakenstad fra NRK Innlandet.

– Forskning viser at måten media fremstiller rovdyrdebatten, har en effekt på rovdyrpolitikken. Er det slik at mediene dyrker konflikten, og gjør de truede dyrene en bjørnetjeneste? Vi ønsker å sette et kritisk lys på norske medienes rolle i rovdyrkonflikten, og er glade for å ha med oss flere sentrale aktører for å diskutere dette, sa Martinsen før det hele startet opp.

En politisk panelsamtale med Lars Haltbrekken (SV), Ola Elvestuen (V) og Arne Haabeth (MDG) var også en del av arrangementet. Tidligere leder i rovviltnemnda, Øyvind Solum, deltok også. NOAHs advokat i ulvesaken Carl Philip Fleischer (AdeB) deltok, og det ble vist et bildeforedrag med naturfotograf Roger Brendhagen.

Her kan du se webinaret i opptak, og her kan du se litt på programmet for dagen.

Exit mobile version