Sparer 140.000 liter årlig på nye elbusser

Egil Skarpsno og Siv Bente Flønes hadde kjørt elbil fra Alvdal og nå tok de elbussen til terminalen. Foto: Katrine Lunke/Apeland

Bussene som frakter reisende til og fra parkeringsplassene ved Oslo lufthavn skal bli elektrisk. Det skal spare 140.000 liter diesel per år.

Den første bussen har ifølge NTB allerede ankommet flyplassen.

– annonse artikkel –

– Det er et mål at Oslo lufthavn skal være fossilfri innen 2030. Da må alle steiner snus og vi er derfor godt i gang med å elektrifisere kjøretøyene våre, eller få dem over på biodrivstoff, forteller Bent Arne Skatvedt, direktør eiendom og kommersiell på Oslo lufthavn.

For både Avinor og Onepark er det viktig å erstatte fossilbiler og busser med elektrisk eller biodrivstoff. Med nye elektriske busser til og fra parkeringsplassene spares utslipp tilsvarende 600 store personbiler (SUV).

Egil Skarpsno og Siv Bente Flønes hadde kjørt elbil fra Alvdal og nå tok de elbussen til terminalen. Foto: Katrine Lunke/Apeland

Sparer diesel

– Vi synes det er svært positivt at Avinor som en stor offentlig aktør, stiller høye miljøkrav. Det gjør at vi må utvikle oss, samtidig som det bidrar til å sette høyere miljøstandard for hele bransjen, sier Mona Elisabeth Gladhus, bærekraftsansvarlig og markedssjef i Onepark.

Parkering er viktig for mange passasjerer, ikke alle har mulighet til å reise kollektivt til flyplassen fra der de bor. Samtidig ønsker Avinor å tilrettelegge så godt som mulig for bærekraftig transport.

– Det innebærer også å kunne lade elbilen, eller som nå å kunne ta elektrisk buss fra parkeringsplassen og inn til terminalen, forteller Jørn Roald Wille, som er forretningsutvikler på Avinor Oslo lufthavn, og tilføyer:

– Det å kunne spare over 300 tonn CO2 årlig ved å gå bort fra diesel og over på elbuss er ett av mange viktige bidrag for å nå målet om å levere en bærekraftig flyplassdrift.

Fra venstre: Harry Steen, bussjåfør, Jørn Roald Wille, forretningsutvikler i Avinor, Mona Elisabeth Gladhus, markedssjef i OnePark og Eirik Loftesnes, regionsjef i OnePark. Foto: Katrine Lunke/Apeland
– annonse nede –