Slik ble ulvene avlivet med helikopterhjelp

ulv ulveflokk rovdyr
Foto: iStock
– annonse top –

04:04.2013 Det nyetablerte ulveparet i Rendalen ble skutt med hagle fra et helikopter tilhørende Jämtlandsflyg. Den ene ulven flyktet fra helikopteret i cirka 25 minutter og løp fire kilometer før den ble innhentet av jegerens haglsverm.

– annonse inline –

I følge jaktrapporten fra Statens Naturoppsyn (SNO) var det en reingjeter som tipset jaktlaget om nattferske ulvespor i Rendalen. Tre jegere fra SNO reiser inn i området og begynner sporletingen. I løpet av tre dager – fra første til fjerde april – klarer de å utslette den nyetablerte ulveparet.

Etter at par timer søk – rundt klokka 13 tirsdag 2. april – finner jaktlaget de først sporene etter to ulver på vei østover. Jegerne melder fra til myndighetene om at det er gode forhold for bruk av helikopter for å drepe ulvene. Beslutningen om felling blir tatt dagen etterpå.

Jegerne bestiller helikopter fra Jämtlandsflyg, som starter søket onsdag 3. april ved 12-tiden på dagen. Senere oppdager jegerne helt ferske spor som krysser Fiskevollveien, samt revirmarkeringer. Piloten i helikopteret får beskjed om stedet og starter sporing fra lufta.

Jaktlaget oppdager at ulveparet runder rundt Sølen ved 16-tiden om ettermiddagen. Med helikopteret i lufta starter begynnelsen på slutten for det nyetablerte ulveparet. Ved 16.20-tiden ser jaktlaget den ene ulven på snaufjellet. Med haglegevær og slugammunisjon skyter de det som viser seg å være ulvetispa. Hannen ser de først ikke, men etter å ha tatt en stor sveip med helikopteret finner de hannen fire kilometer unna der ulvetispa ble skutt. Og klokka 16.45 dreper jegerne også hannen i det nyetablerte ulveparet.

– annonse bottom –