– annonse top –

I Rendalen kommune i Hedmark er det siden 2004 skutt 58 ulver. Hver gang det skytes, kommer det inn nye ulver.

I et intervju med NRK sier Erik Ola Helstad i Statens naturoppsyn (SNO) at de skyter ulv hvert år i Rendalen. Og hver gang kommer det nye ulver inn.

Rendalen ligger utenfor ulvesonen, men det skjønner ikke ulven, som år etter år kommer tilbake til kommunen. Samtidig er Rendalen nabokommune med ulvesonen, og grenser også til Sverige, som har mye ulv sammenlignet med Norge.

– annonse inline –

Til NRK sier Hlestad i SNO at ulven liker seg fryktelig godt i den ulvefrie sona i Rendalen.

– Rendalen har mye uberørt natur over store områder, og det er rik tilgang på hjortevilt. Det er ganske naturlig at ulven ønsker å trekke inn her, sier Helstad i intervjuet med NRK.

Han opplyser at det fortsatt vil bli skutt mye ulv i kommunen. Samtidig vil nye ulver forsøkte å etablere nye revir i området.

– Det er de første tilgjengelige og ledige arealene de treffer på når de vandrer ut av sona. Vi ser det veldig ofte at det er slik det skjer. Når det blir felt ulv, kommer det nye inn, sier Helstad til NRK.

I saken på nrk.no opplyser Ap-ordfører Linda Bøsen at hun ikke ønsker ulven i kommunen, selv om kommunen har gode forhold for å ha ulv. Hun mener at det bør skytes mer ulv inne i ulvesonen.

Statssekretær Atle Hamar (V) i Klima- og miljødepartementet opplyser til NRK at han ikke er enig i at det er forvaltningens skyld at ulven kommer til Rendalen.

– Vi ser at de fleste ulvene som blir tatt i Rendalen, kommer fra Sverige. Slik innvandring er det vanskelig å forsikre seg mot, sier Hamar til NRK.

Les hele saken på NRK.no

– annonse bottom –