– annonse top –

Det svenske Naturvårdsverket har gjennom viltfondet bevilget penger til 16 ulike forskningsprosjekter.

I år mottar 16 forskningsprosjekter for dyreliv midler fra det svenske miljøvernbyrået gjennom Viltfonden. Pengene går til blant annet forvaltning av fjellrype og gaupas spredning.

Forskningsprosjektene som nå får støtte, stemmer godt overens med den nye forskningsstrategien som gjelder. Det krever forskning på blant annet forvaltning av flere arter, utvikling og testing av metoder for overvåking av vilt og samarbeid mellom aktører for viltforvaltning, opplyser Anders Lundvall, forskningssekretær i Naturvårdsverket i en pressemelding.

– annonse inline –

Totalt 34,8 millioner SEK vil bli distribuert til viltforskningsprosjekter for treårsperioden 2021-2023. Prosjektene varer mellom ett og tre år og er knyttet til høyere utdanningsinstitusjoner fra Skåne til Norrbotten. Ved høyskolen i Kristianstad vil forskere studere hvordan gjess og svaner påvirker økosystemer i våtmarksområder, ved Göteborgs universitet vil et prosjekt begynne å utvikle en modell for Østersjøens gråselbestand og effekter av jakt, og ved Luleå teknologiske universitet vil samarbeidsmuligheter i villsvinforvaltningen bli fremhevet.

– Vi er veldig glade for at vi i år kan finansiere flere viltorskningsprosjekter sammenlignet med de siste årene. Dette betyr å styrke det vitenskapelige grunnlaget som svensk naturforvaltning bygger på, sier Anders Lundvall.

– annonse bottom –
Forrige artikkelHvilke skader gjør egentlig vindkraftverkene på fuglelivet?
Neste artikkelSeier etter årelang kamp, men mye står fortsatt igjen