– Mobil | annonse 1 –
Hjem Jakt & fiske – Ulven kan stoppe villsvinets innmarsj fra Sverige

– Ulven kan stoppe villsvinets innmarsj fra Sverige

villsvin wikipedia jakt ulv
Foto: Wikipedia
– Mobil | annonse 1 –

En grunneier fra Dalsland ved svenskegrensen oppfordrer Klima- og miljøverndepartementet om å beholde både ulveflokker og streifdyr.

Kjell Karlsen har skrevet brev til departementet, og deler der sine erfaringer med ulv og villsvin.

– Jeg har forferdelige erfaringer med villsvinenes herjinger på eiendommen min i Dalsland, to mil fra grensen, sier Kjell Karlsen, som mener at ulvene bør spares, ikke nedskytes.

– Mobil | annonse 1 –

– I Østfold er det en flokk som kalles “haldensflokken”. Nordover i fylket er det streifdyr fra Sverige. Det er viktig at disse ikke skytes, da de hindrer invasjonen av villsvin som trekker inn i Østfold fra Sverige. For jordbruket kan villsvinene være ødeleggende, og de kan også være langt mer truende for folk enn ulven er, skriver Kjell Karlsen til Klima- og miljøverndepartementet.

Grunneieren fra Dalsland mener at ulven er med og balanserer bestanden av villsvin som ellers ikke har noen naturlige fiender, bortsett fra jegerne.

– Mobil | annonse 1 –

1 kommentar

  1. Ulven hadde kansje hatt en en mulighet til å ta villsvin,hadde de fått jaktet i flokk, mot ett villsvin , noe de er frarøvet av Ulve hatere.
    Ulven alene klarer ikke engang legge ned en Elg,som er favorittmaten ,så blir Ulven revet i filler av Villsvin. Det blir Ulve haterne også, de rekker ikke trekke hanen , før grisen angriper ,den lurer i buskaset.
    Det er vel størst sjans til at naturen nå sørger for karma , å dreper disse som er ute etter å drepe Ulven, for å selv å ta Elgen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

%d bloggere liker dette: