Hjem Naturvern Ulvejakt igang allerede mandag

Ulvejakt igang allerede mandag

Elvestuen godtar at inntil 26 ulver kan felles:

ulv flokk jakt snø villmark ulvejakt
Foto: iStock

Vinterens ulvejakt starter allerede førstkommende mandag. Klima- og miljøminister Ola Elvestuen fra Venstre har besluttet at det under ulvejakta denne vinteren kan felles inntil 26 ulver utenfor ulvesonen på Østlandet.

Allerede mandag den 1. oktober starter lisensfellingen av ulv utenfor ulvesonen, i følge en pressemelding fra Klima- og miljødepartementet. Klagene fra vennegrupper er behandlet, for lisensfelling utenfor ulvesonen. For landet som helhet kan inntil 26 ulv felles utenfor ulvesonen.

– Vi har nå ferdigbehandlet klagene på lisensfellingskvotene som gjelder utenfor ulvesonen, og opprettholdt nemndenes vedtak. Det kan felles til sammen 26 ulv utenfor ulvesonen. Kvotene som er satt utenfor ulvesonen, vil ikke true ulven i Sør-Skandinavia, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen i pressemeldingen.Lisensfellingsperioden for ulv utenfor ulvesonen er fra 1. oktober 2018 til 31. mars 2019.

Disse kvotene har departementet godkjent:

Lisensfellingskvote
(utenfor ulvesona)
Region 1 (Vest-Norge)3
Region 2 (Sør-Norge)2
Region 3 (Oppland)6
Region 4 (Oslo, Akershus og Østfold) og 5 (Hedmark)12
Region 6 (Midt-Norge)3
Region 7 (Nordland)0
Region 8 (Troms og Finnmark)0
Totalt26

 

Statsråd Elvestuen har fattet vedtak om at om lisensfellingskvote for ulv i alle forvaltningsregioner med unntak av region 7 (Nordland) og 8 (Troms og Finnmark). I region 2 (Sør-Norge) og region 6 (Midt-Norge) ble ikke vedtakene påklaget. Rovviltnemndenes vedtak i region 1 (Vest-Norge), 3 (Oppland), 4 (Oslo, Akershus og Østfold) og 5 (Hedmark) ble påklaget.

Departementet har, i tråd med Miljødirektoratets faglige tilrådning, kommet frem til at vedtatt kvote på til sammen 26 ulver utenfor ulvesonen ikke vil true den sør-skandinaviske ulvebestandens overlevelse. I denne vurderingen er alle lisensfellingskvotene for ulv utenfor ulvesona i de ulike regionene sett i sammenheng.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here