Rotevatn er utnevnt til ny klima- og miljøminister

Sveinung Rotevatn, Venstre. Foto: Olav Heggø, Fotovisjon
– annonse top –

Statssekretær Sveinung Rotevatn (V) er i Kongen i statsråd utnevnt til ny klima- og miljøminister etter Ola Elvestuen.

I følge en pressemelding fra Klima- og miljødepartementet har Rotevatn vært statssekretær i Klima- og miljødepartementet siden 12. oktober 2018. Før det var han statssekretær i Justisdepartementet i perioden 17. januar 2018. Han ble valgt inn på Stortinget for Sogn og Fjordane i perioden 2013 – 2017.

– 2020 er et angjørende år for klimaet. Regjeringa skal legge fram en klimaplan, og vi skal forsterke våre klimamål. Norske utslepp har gått ned i tre år på rad, men tempoet må opp. Jeg ser fram til å lede dette viktige arbeidet i regjeringa, seier Sveinung Rotevatn.

– annonse inline –

– Norge må vise lederskap i arbeidet med å ta vare på sårbar og verneverdig natur. I 2020 skal vi jobbe for å få på plass en internasjonal avtale for naturen som er like viktig som Parisavtalen er for klimaet, seier Rotevatn.

Sveinung Rotevatn er født i Bergen 15. mai 1987 og oppvokst på Nordfjordeid. Han har ein mastergrad i rettsvitenskap og jobba som advokatfullmektig ein kort periode før han vart statssekretær i 2018.

Han var leder i Unge Venstre fra 2010 – 2013, og medlem av Eid kommunestyre fra 2011 til 2013.

Rotevatn er medlem av sentralstyret i Venstre og har hatt en rekke verv i partiet. Han har også vært medlem i styret for Noregs Mållag.

– annonse bottom –