Protesterer mot oljeboring

Bildet er tatt av Simon fra Pixabay

Natur og Ungdom, Naturvernforbundet, Greenpeace og WWF Verdens naturfond protesterer i et felles høringssvar og ber om at oljeboring i iskanten må avslås.

Det er WWF som forteller dette i en melding, og skriver på egne hjemmeside at Aker BP har søkt om tillatelse til å bore en letebrønn i iskantsonen. Denne må avslås av hensyn til klimaet, naturen og den pågående granskingen av åpningsprosessen, mener organisasjonene.

– annonse artikkel –

Utvinningstillatelse med letebrønn som Aker BP har søkt om på utvinningstillatelse 858 i Barentshavet sørøst, befinner seg innenfor et område der iskantsonen har sin største sørligste utbredelse.

PLUSS (+): Dømt for spyling av truede fugler

Krever avslag

Natur og Ungdom, Naturvernforbundet, Greenpeace og WWF Verdens naturfond krever i vårt felles høringssvar at søknaden avslås av hensyn til klimaet, den sårbare naturen og den pågående granskningen av åpningsprosessen, melder organisasjonene.

WWF viser til en ny rapport hvor det gå fram at Norges krisepakker til oljenæringen er blant de dårligste på å ivareta klima, miljø og nye grønne jobber.

Leteboring galskap

– Når skal norske myndigheter våkne opp og innse at verden er på vei bort fra fossil energi? Leteboring er galskap av hensyn til de unike naturverdiene i iskantsonen, og det er klimarisiko i ordets rette forstand. Store finansaktører stenger lommeboka for mer olje og gass i Arktis. Norge risikerer å bli stående igjen med skjegget i oljebrønnen mens verden tar spranget mot fornybar energi, sier Karoline Andaur, generalsekretær i WWF Verdens naturfond.

– annonse nede –