På denne sætra fikk fuglene rangen

– annonse top –

Hensynet til fuglelivet var avgjørende for at Stålmyra i Oppland unngikk en ny DNT-hytte. Det melder Norsk ornitologisk forening (NOF).

Organisasjonen argumenterte for at området ikke hadde inngrep fra før. Samt at det var et område med flott våtmark og rikt fugleliv. NOF har hele tiden argumentert for at området måtte bevares for framtiden.

- artikkel innside -

– Arbeid med anleggsvei og bygging av hytta Dronningsætra var like om hjørnet, men heldigvis valgte Turistforeningen (DNT) å ta hensyn til fjellvettregel nummer åtte: Vend i tide, det er ingen skam å snu, skriver NOF på egne hjemmesider.

NOF lokalt og sentralt har bidratt med faglig kunnskap om området, og har samarbeidet med Naturvernforbundet om denne saken.

– Kronikker, innlegg og utspill i media økte etter hvert presset og fikk synliggjort hva som stod på spill. At en så viktig naturvernsak kan stemples med «seier» er inspirerende, og viser kraften i tung argumentasjon, stå-på-vilje og godt samarbeid. Takk til alle involverte, heter det fra organisasjonen.

– artikkel nede –