mandag, mai 16, 2022
No menu items!
More

  Ola Elvestuen ny statsråd for klima- og miljødepartementet

  venstre logo
  – annonse top –

  Ola Elvestuen ble i statsråd i dag utnevnt til ny klima- og miljøminister.

  Elvestuen kommer fra Stortinget der han er valgt inn for Oslo. Han ble første gang valgt inn på Stortinget i 2013. Han har vært nestleder i Venstre siden 2008, heter det i en pressemelding fra departementet.

  – Norge skal oppfylle sin forpliktelser i Parisavtalen. Det betyr et grønnere samfunn med mindre utslipp av klimagasser. Vi skal ta i bruk nye og miljøvennlige energiløsninger, sier Ola Elvestuen.

  – annonse inline –

  – Som klima- og miljøminister vil jeg også være opptatt av bedre naturvern. Jeg ser fram til å begynne i den nye jobben, sier han.

  Ola Elvestuen er født 9. oktober 1967 på Vestre Toten. Han har vokst opp på Eina.

  Elvestuen er utdannet cand.mag. fra Universitetet i Oslo med fagene sosialantropologi, statsvitenskap og historie. Han har et påbegynt hovedfag i historie og har gjennomført sjefskurset ved Forsvarets høgskole.

  Ola Elvestuen jobbet som byråd for miljø og samferdsel i Oslo i 2011-2013. Han ble første gang valgt inn i Oslo bystyre i 2003.

  Han var leder av byutviklingskomiteen fra 2003-2011. Han var leder av Oslo Venstre fra 2000-2007.

  På Stortinget har Elvestuen vært leder i Energi- og miljøkomiteen siden 2013.

  Elvestuen har vært medlem av Stortingets delegasjon til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europas (OSSEs) parlamentariske forsamling siden 2013. Han har vært varamedlem av Stortingets delegasjon for arktisk parlamentarisk samarbeid siden høsten 2017.

  – annonse bottom –