tirsdag, august 9, 2022
No menu items!
More

  Ola Elvestuen gir mer penger til ulvejegerne i Nord-Østerdal

  – annonse top –

  Ulvejegere i Nord-Østerdal kommune i Hedmark har store utgifter til ulvejakta i sommer. Nå gir Klima- og miljødepartementet 500.000 kroner ekstra til å dekke ulvejegernes utgifter.

  Klima- og miljødepartementet gir 500.000 kroner ekstra til å dekke utgiftene til skadefelling av ulv i Nord-Østerdal. Pengene tildeles gjennom Fylkesmannen i Hedmark, melder departementet.

  Dekker utgiftene

  – Forsøk på skadefelling av ulv har pågått i lang tid, og det er stor fare for at fellingene vil trekke ut enda mer. For å gi fellingslaget i Nord-Østerdal sikkerhet for at de får dekket utgiftene til å gjennomføre skadefellingen, har jeg tildelt 500.000 kroner ekstra til Fylkesmannen i Hedmark, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

  – annonse inline –

  Langvarig jakt

  Siden mai har det pågått en aksjon med å skyte inntil tre ulver innenfor beiteprioritert område i Nord-Østerdal. En ulv er felt av Statens naturoppsyn, og for øyeblikket er det anslått at det er to ulver som opererer i området.

  Stort område

  Ulvene befinner seg innenfor et stort område og i områder med et krevende terreng og landskap å jakte i.  Dette sammen med dårlige sporingsforhold gjør dette til en krevende skadefelling. Fylkesmannen i Hedmark har allerede tidligere i sommer fått 1 million kroner ekstra til å dekke utgifter til skadefelling, tilsyn, ekstra kostnader til flytting av dyr og til å holde dyr på inngjerdete områder. Nå tildeler Klima- og miljødepartementet ytterligere 500.000 kroner for å avhjelpe den vanskelige situasjonen.

  – annonse bottom –