Hjem Nyheter Ola Elvestuen ny statsråd for klima- og miljødepartementet

Ola Elvestuen ny statsråd for klima- og miljødepartementet

venstre logo

Ola Elvestuen ble i statsråd i dag utnevnt til ny klima- og miljøminister.

Elvestuen kommer fra Stortinget der han er valgt inn for Oslo. Han ble første gang valgt inn på Stortinget i 2013. Han har vært nestleder i Venstre siden 2008, heter det i en pressemelding fra departementet.

– Norge skal oppfylle sin forpliktelser i Parisavtalen. Det betyr et grønnere samfunn med mindre utslipp av klimagasser. Vi skal ta i bruk nye og miljøvennlige energiløsninger, sier Ola Elvestuen.

– Som klima- og miljøminister vil jeg også være opptatt av bedre naturvern. Jeg ser fram til å begynne i den nye jobben, sier han.

Ola Elvestuen er født 9. oktober 1967 på Vestre Toten. Han har vokst opp på Eina.

Elvestuen er utdannet cand.mag. fra Universitetet i Oslo med fagene sosialantropologi, statsvitenskap og historie. Han har et påbegynt hovedfag i historie og har gjennomført sjefskurset ved Forsvarets høgskole.

Ola Elvestuen jobbet som byråd for miljø og samferdsel i Oslo i 2011-2013. Han ble første gang valgt inn i Oslo bystyre i 2003.

Han var leder av byutviklingskomiteen fra 2003-2011. Han var leder av Oslo Venstre fra 2000-2007.

På Stortinget har Elvestuen vært leder i Energi- og miljøkomiteen siden 2013.

Elvestuen har vært medlem av Stortingets delegasjon til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europas (OSSEs) parlamentariske forsamling siden 2013. Han har vært varamedlem av Stortingets delegasjon for arktisk parlamentarisk samarbeid siden høsten 2017.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

%d bloggere liker dette: