– annonse 2 –

I en uttalelse fra Norges jeger- og fiskeforbund (NJFF) sier leder Knut Arne Gjems at han anser den nye klima- og miljøministeren Sveinung Rotevatn (V) som din minister.

– Vi gratulerer Sveinung Rotevatn som ny Klima- og miljøminister, og håper vi får en tett dialog på mange av våre kjerneområder, sier Knut Arne Gjems, leder i NJFF til eget nettsted.

– Annonse 3 –

«Vår minister»

– Det er Rotevatn og hans departement som har ansvaret for den generelle naturforvaltningen, fiskeforvaltningen og for de artene vi har et særlig ansvar for å ivareta. Derfor er han å regne som «vår minister» sier Knut Arne Gjems.

Han anser Rotevatn er en viktig person som skal ivareta «interessene for alle jegere, fiskere og andre friluftsfolk. Vi gratulerer med utnevnelsen og håper på en god dialog i tia framover». 

Ønsker møte

NJFF vil nå sende en forespørsel om møte med den nye ministeren, og har mange områder de ønsker å diskutere i et slikt møte.

– Jeg kan nevne forvaltningen av de ville laksefiskene, sikring av gode treningsforhold for jegerne på landets skytebaner, villreinforvaltningen, rovvilforvaltningen, utfordringene med pukkellaksen, arbeidet med å ivareta en intakt natur som grunnlag for høsting av vilt og fisk, arbeidet med å begrense utbredelsen av fremmede arter og ikke minst stimulering til friluftsliv blant alle grupper i befolkningen. Han skal få høre om vår satsing på familiens år og et inkluderende friluftsliv for alle, sier en lederen.

– annonse 4 –
Forrige artikkelÉn ulv mindre å jakte på
Neste artikkelTidenes største satsing på klima