NOAH mobiliserer til folkemarkering for de truede rovdyrene!

ulv flokk jakt snø villmark
Foto: iStock
– annonse top –

Svært mange er opprørte over nedskytingen av kritisk truet ulv innenfor ulvesonen, og over at Norge har en rovdyrpolitikk som forutsetter at rovdyrene skal forbli truet. Flere tusen har meldt seg på NOAHs markeringer for de truede rovdyrene, lørdag 12. januar.

Regjeringen avgjorde før jul at det for første gang kan skytes ulv innenfor ulvesonen. NOAH mener regjeringens vedtak er ulovlig og har derfor valgt å gå til rettslige skritt, samtidig som organisasjonen mobiliserer til folkemarkering i flere store byer førstkommende lørdag:
 
– Flertallet i Norge er positive til rovdyr, og Stortinget er i utakt med dette flertallet. Når stortingspolitikerne ser bort fra lover de selv har vedtatt og bestemmer at truede dyr skal fortsette å være truet ved at de hele tiden skal holdes nede på et politisk bestemt antall, så må vi si ifra. Truede dyr trenger bedre vern over hele verden. Norge er nå et dårlig eksempel for andre land, og vi håper mange stiller opp for de truede dyrene på lørdag, sier leder i NOAH, Siri Martinsen.
 
NOAHs advokat, jussprofessor Mads Andenæs, er en av flere fagfolk som holder innlegg under markeringen. Markeringen er også støttet av mange miljøorganisasjoner:
 
– Mange aktører mener nå at politikerne må ta ansvar for å oppfylle Bernkonvensjonens intensjon – ikke gå i motsatt retning og prøve å tøye og bøye konvensjonen til næringsinteresser og egne politiske mål. Når ville dyr utgjør kun 4% av alle landpattedyrs biomasse, må alarmklokkene begynne å ringe også i Norge. Naturen og de ville dyrene trenger vår stemme, sier Martinsen.
Hva: NOAHs folkemarkering for ulvene. Appeller fra fagfolk, sentrale politikere, organisasjoner (WWF, Naturvernforbundet, FVR, RR, Greenpeace, Ulvens Dag) og folk fra ulvesonen.
Når: Lørdag 12. januar klokken 13:00
Hvor: Utenfor Stortinget, samt flere andre byer (se nederst)
– annonse bottom –