Tidligere stortingsrepresentant og statsråd for Sosialistisk Venstreparti, Bård Vegar Solhjell, tok kun drøyt halvannet år som generalsekretær i WWF Verdens Naturfond – før han fant ut at han ville gjøre noe annet.

Nå skal Solhjell bli direktør i Norad, slik kan ble utnevnt i statsråd tidligere i måneden.

– Miljøutfordringene er de mest kritiske verden står overfor. Etter to spennede år i WWF ble det en naturlig utvikling å ta med meg erfaring og lidenskap for miljøet inn i bistanden. Klima, energi og miljøspørsmål er avgjørende for utviklingsperspektivet i et land, og jeg vil gjerne bidra til å styrke denne sammenhengen, sier Solhjell i en pressemelding.

Nye muligheter

WWFs styreleder, Frode Hvattum, synes det er leit å miste den profilerte generalsekretæren etter knappe to år, men fremhever samtidig at det betyr nye muligheter for den norske delen av verdens største miljøorganisasjon.

– WWF er en bunnsolid organisasjon med høyt kompetente mellomledere og ansatte. Denne flotte og engasjerte gjengen skal drifte organisasjonen og fortsette å levere gode resultater på en rekke områder mens styret leter etter den ideelle kandidaten til å overta etter Solhjell, sier Hvattum.

Konstituert leder

– I første omgang konstituerer vi nestleder Karoline Andaur. Hun har jobbet i WWF siden 2009, først som fagansvarlig for hav og oppdrett. I 2015 ble hun fagsjef og ansvarlig for blant annet næringslivarbeidet. Andaur kjenner organisasjonen svært godt og hun nyter stor respekt innad. Hun har også et bredt nettverk, både i WWF-systemet og utenfor, sier Hvattum.

Andaur var også konstituert generalsekretær i perioden mellom da Nina Jensens sluttet og Bård Vegar Solhjell startet 1. mars 2018.

– Den kommende generalsekretæren vil starte opp i det som blir noen utrolig spennende år for WWF i Norge. Miljøsaken har aldri vært viktigere, og WWF har de beste forutsetninger for å få gjennomslag i viktige saker og påvirke verden i mer bærekraftig retning. 2020 blir et ekstra spennende år, der WWF får hele nasjonens øyne rettet mot seg neste høst. Gjennom den felles nasjonale dugnaden som TV-aksjonen er, får Norges befolkning en unik mulighet til å bli med på et krafttak for verdens hav, dyr og mennesker. Det gleder vi oss veldig til, sier Hvattum.

LEGG IGJEN SVAR

Vennligst skriv din kommentar!
Skriv inn navnet ditt her