Naturen holder åpent!

Bildet er tatt av 9883074 fra Pixabay
– annonse top –

I en tid der tiltakene rundt korona-viruset legger beslag på både folk og ressurser, holder naturen fortsatt åpent. Det melder Norsk ornitologisk forening.

Organisasjonen trekker fram en rekke aktiviteter som folk kan finne på når de ikke får gått på jobb, skole eller fritidsopplegg. En av aktivitetene kan være å finne fram turutstyret og ta seg en tur for å se etter trekkfugler. Gravanda er en av de tidlige artene, mens andre trekkfugler som storspove, fiskemåse, stær og sanglerke er andre arter man kan se nå.

– annonse inline –

Mange steder er det fortsatt ganske vinterlig, og da kan du lett tiltrekke deg småfugler til en fôringsplass. Solsikke er et kjent fôr, men de anbefaler også havre, hvete og hirsefrø. Det kan utvide spekteret av fugler du kan se.

En annen nyttig og morsom aktivitet, er å bygge og henge opp fuglekasser. De minner om at en familie med kjøttmeis spiser over 10.000 insekter i løpet av tiden foreldrene fôrer ungene.

Rydding av områder med plastsøppel er også en aktivitet du kan gjøre, og etter hvert som vinterstormene avtar vil nytt søppel avsløre seg i strandkanten.

Les alle detaljene hos Norsk ornitologisk forening.

– annonse bottom –