Motvind Norge på konkursens rand

Illustrasjonsfoto: Pixabay
– annonse top –

Organisasjonen som har som mål å samle motstanderne mot vindkraft i Norge, Motvind, er på konkursens rand.

– annonse inline –

Det opplyser generalsekretær Rune Haaland til Aftenposten (abonnement). Haaland skal av styret være avsatt som generalsekretær i Motvind, men nekter å gå av. Organisasjonen har passert 18.000 medlemmer siden de ble opprettet for et år siden. Haaland har innkalt til årsmøte for å få gjennomføre valg av styre, men styret har samtidig bedt medlemmene om å la være å møte opp. Styret vil selv innkalle til landsmøte senere i oktober.

Ifølge Aftenposten ser det ut til å være intern split i Motvind, og sist helg toppet det hele seg gjennom to ulike Facebook-grupper som samler ulike fraksjoner blant vindkraftmotstanderne.

– Det fins ikke gyldig vedtak for å avsette generalsekretæren. Foreningen er konkurs om et par uker som følge av styrets illegitime handlinger, skrev Haaland på Facebook sent søndag kveld, ifølge Aftenposten.

Han viser til at styret ikke har fått godkjent regnskapet for 2019. Styrelederen Eivind Salen sier til avisen at han ikke vil svare umiddelbart på om faren for konkurs. Han opplyser heller ikke om styret har forsøkt å sparke generalsekretæren.

Haaland opplyser at andre enn han har engasjert personer uten budsjettmessig inndekning. De har brutt vedtektene blant annet ved å engasjere Eivind Salen som arbeidende styreleder. I vedtektene står det at Motvind kan dekke løpende utgifter for styremedlemmer, men at eventuelle honorar skal fastsettes av landsmøtet. Haaland mener at organisasjonen kan gjenopprette tilliten ved å velge et voksens styre med ansvarsbevisste mennesker.

Organisasjonen har fått inn flere millioner kroner i medlemsavgifter og innsamlinger, men har også hatt store utgifter til blant annet flere rettssaker.

– annonse bottom –