Vil kurse Oslos hundeeiere i møte med ulven

norsk elghund
Illustrasjonsfoto: Elghund hvalp. Foto: Wikimedia Commons
– annonse top –

Oslo-jenta Marianne Mikalsen i «Ulvens Dag» ønsker å holde kurs for å lære hundeeiere i hovedstaden hvordan oppføre seg i møte med ulven i Østmarka.

Marianne Mikalsen har søkt Fylkesmannen i Oslo og Akershus om et tilskudd på 30.000 kroner for å arrangeres kurset «hund i ulverevir» i 2018.

I søknaden skriver hun at Ulvens Dag ønsker å arrangere en dag der hun i ulverevir er tema. Hun vil lære hundeeiere om ulv og hund ved et lokale nær ulvereviret i Østmarka.

– annonse inline –

Kunnskap

– Ulven har bodd noen år i marka nå, og det er mange hundeeiere som bruker stedet som tur‐ og treningssted. Vi mener det kan være fornuftig å øke kunnskapen til hundeiere når det gjelder fakta om ulv og hund, hvordan de kan reagere på hverandre og hvordan eiere bør gjøre og ikke gjøre i møte med ulv, skriver Marianne Mikalsen i søknaden til Fylkesmanne i Oslo og Akershus.

Ulvens Dag

Ulvens Dag har vært på et liknende arrangement i svenske Säffle, hvor viltforvaltningen i Värmland og Swedish Working Dogs hadde et suverent opplegg. Først vil hun holde et foredrag innendørs på to timer, hvor hun tenker å invitere flere relevante fagfolk, samt én times testing av ti hunders reaksjoner på ulike rovdyrlukter, også ulv.

200 personer

– Vi ønsker å finne et sted som kan huse 200 personer, og hvis arrangementet blir en suksess, gjentar vi det gjerne, både i dette reviret og eventuelt andre revir. I søknaden heter det at kurset også retter seg mot barn og unge og at arrangementet skal skje innenfor forvaltningsområdet for ynglende ulv.

30.000

Prosjektet er tenkt gjennomført over et par dager i september, og går under midlene for konfliktdempende tiltak. Det skal ikke tas ut lønn fra de 30.000 kronene hus søker om.

– annonse bottom –