tirsdag, august 9, 2022
No menu items!
More

  Kriminalitet innen fiskeriene får dårligere kår

  Fiskeriminister Harald T. Nesvik. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet
  – annonse top –

  Fem nye land har sluttet seg til erklæringen mot fiskerikriminalitet.

  – Jeg er glad for at så mange land støtter kampen mot fiskerikriminalitet. Alle landene som stiller seg bak erklæringen mot fiskerikriminalitet har store havområder og ansvaret for store fiskeriressurser. Skal vi bekjempe kriminalitet til havs, må vi stå sammen. Det sier fiskeriminister Nesvik i en pressemelding.

  Norge i spissen

  Fiskeriministeren tok initiativ til en internasjonal politisk erklæring mot fiskerikriminalitet i fjor høst. Ni land signerte erklæringen, som ble lagt frem på en konferanse om fiskerikriminalitet i København.

  – annonse inline –

  Siden den tid har Øst-Timor, Mosambik, Benin, Liberia og Grønland sluttet seg til samarbeidet. Det betyr at erklæringen nå støttes av 14 land.

  – Norge har jobbet mot dette problemet i mange år, nå vil vi ha FN og det internasjonale samfunnet på banen. Dersom vi skal bekjempe fiskerikriminalitet, må vi først få internasjonal anerkjennelse for at dette er et problem, sier Nesvik.

  Møtte afrikanske ministre

  To av landene kom med i forbindelse med statssekretær Roy Angelviks besøk til Marokkos fiskerimesse Halieutis.  Angelvik var æresgjest på «Blue Belt», som er et initiativ for å fremme utvikling av blå økonomi i Afrika.

  I Angelviks tale til de afrikanske ministrene var budskapet at de som er involvert i ulovlig fiske ikke bare stjeler fra havet, de stjeler også mat, jobber og skatteinntekter.

  I etterkant av konferansen ble det holdt et bilateralt møte mellom Angelvik og representanter fra Benin og Liberia, som kunne bekrefte at de støtter opp om den internasjonale erklæringen.

  – annonse bottom –