– annonse 2 –

Den norske regjeringen deltar på Bidens klimatoppmøte torsdag og fredag, der statsminister Erna Solberg skal diskutere styrket innsats for klimakrisen.

– Klimaproblemet er globalt, og kan kun løses gjennom globalt samarbeid. Derfor betyr det mye at USA er tilbake i klimaarbeidet. Selv om utslippene har gått ned i USA de senere årene, er det fortsatt viktig at USA nå i større grad vil være med og ta ansvar internasjonalt for teknologiutvikling og utslippskutt, sier statsminister Erna Solberg.

– Annonse 3 –

Ved starten av møtet annonserte president Joe Biden at USA vil jobbe for å kutte minst 50 prosent av klimagassutslippene innen 2030. Solberg er en av rundt 40 stats- og regjeringssjefer som er invitert til møtet. Deltakerne er de 17 største økonomiene i verden, som til sammen står for rundt 80 prosent av verdens utslipp.

Fredag skal statsministeren holde et innlegg i sesjonen som handler om hvordan innovative teknologiløsninger kan bidra til å få gjennomført det grønne skiftet.

– At Norge er invitert med på dette møtet bekrefter at vi ligger i front internasjonalt i vår klimapolitikk. Det er samtidig en anerkjennelse av alle som daglig står på for å utvikle og ta i bruk innovative løsninger som kan få ned klimagassutslippene, sier Solberg.

Hun sier at verden trenger de tropiske skogene i kampen mot klimaforandringer og for å bremse ødeleggelse av natur.

– Uten verdens tropiske skoger, settes også matforsyning og viktige økotjenester, som vannforsyning, i fare. Selv om verdenssamfunnet har denne kunnskapen om skog, er det ikke tilstrekkelig finansiering på plass til å støtte tropiske skogland som reduserer avskoging. Norsk regnskogsatsing har vært et viktig bidrag gjennom mange år, men vi trenger mer finansiering, sier Solberg.

– annonse 4 –
KildeStatsministerens kontor, pressemelding
Forrige artikkel10 millioner til nasjonale turiststier
Neste artikkelSlik kan laks og ørret hjelpes forbi elvekraftverk