Kjemper for ulv på en ny måte

Foto: Facebook
– annonse top –

Rovdyrvenner tråkker opp nye stier når de skal tale ulvens sak. 

På Facebook-siden «Rock for Ulven» blir alle invitert til en spesiell konsert som er planlagt høsten 2020. På siden opplyses det om at «Vi angriper ulvekonflikten på en ny måte!».

– annonse inline –

– Nå skal det rockes for ulven og vi skal overdøve motstandernes stemmer med et rocka ulveul for å vise politikerne at flertallet ikke finner seg i urettferdigheten i ulvepolitikken lenger!

– Arrangementet vil være i nært samarbeid med rovdyrforeninger og organisasjoner som jobber for dyr og natur i Norge: Rovviltets Røst, Bygdefolk for Rovdyr, Foreningen Våre Rovdyr, NOAH – for dyrs rettigheter og Naturvernforbundet.

Planen er å arrangere et større arrangement som går over flere timer. Konseptet med konsert for ulven blir iverksatt for å «belyse problemene i dagens rovviltpolitikk, ulvens urettferdige situasjon, spre informasjon om inhabilitet i rovviltpolitikken i samarbeid med rovdyrforeninger og dyrevernorganisasjoner, og samle inn et beløp til hver av de som jobber for ulven i dag».

Initiativtakerne vil vise politikerne at flertallet av befolkningen er for ulv i norske skoger. De krever rettferdighet for naturen etter mange år med inhabile rovviltnemnder hvor cirka 80 prosent av medlemmene kommer fra partier som er rovdyrmotstandere. Det planlegges innsamling via livestreaming og events med forskjellige artister og appellanter hvor overskuddet går til foreningene og organisasjonene.

– Folk som før ikke var klar over problemene blir engasjert på en ny og spennende måte. Musikk er et bindende virkemiddel som når ut til mange, rock er en styrke og en uttrykksform som ligger sjela nær hos mange mennesker. Iveren etter å delta blant artister og lokale scener har vært enorm, også fra artister i andre sjangere, kan man lese på Facebook-siden.

Konferansier for høstens kommende konsert er Berit Helberg, mangeårig verner og multikunstner, med erfaring fra NOAHs markeringer i Trondheim.

– annonse bottom –