Hamar-mann tiltalt for skadeskyting av ulv

– annonse top –

En mann i 50-årene fra Hamar er av statsadvokatene i Hedmark og Oppland tiltalt for å forsøke å felle en ulv som ble skadeskutt og som aldri ble funnet.

Rettssaken komme topp i Hedmarken tingrett 23. august og er beregnet til å ta én dag i rettssalen. Mannen må stå til rette for brudd på straffelovens paragraf 240 annen ledd, med referanse til paragraf 16. Mannen fra Hamar skal etter tiltalen forsettlig eller ved grov uaktsomhet ha forsøkt å minste en naturlig bestand av fredede organismer som nasjonalt eller internasjonalt er truet av utryddelse.

– annonse inline –

Grunnlaget er at han lørdag 29. september 2018 cirka klokka 09.30 ved Snultsetra i Lillehammer, forsøkte han å felle en ulv ved å løsne skudd mot den med en rifle av merket Sauer kaliber 30-06 på en avstand av omlag 50 meter.

Mannen ´skadeskjøt ulven, men den kom seg unna og er senere ikke funnet. Fellingsforsøket skjedde utenfor fastsatt lisensfellingsperiode for ulv.

I følge tiltalen fra Hedmark og Oppland statsavdvokatembeter datert 30. april i år, er det lagt ned påstand om inndragning av en Sauer rifle 30-06 og påstand om rettighetstap.

Hva et rettighetstap i denne saken kan være, sier tiltalen ikke noe om. Det er mulig retten vil komme til et lengre rettighetstap i forhold til å kunne jakte på norske viltarter, dersom jegeren blir funnet skyldig.

– annonse bottom –