Gaupejakta: Skyter 26 dyr i Midt-Norge

gaupe gaupejakta
Foto: istock
– annonse top –

Den regionale rovviltnemnda for Midt-Norge mener at det bør skytes 26 dyr under gaupejakta kommende vinter.

I følge Trønder-Avisa har den regionale rovviltnemda bestemt at det maksimalt kan felles seks voksne hunngauper i regionen. Felling av hunngauper er fordelt på ei gaupe i Møre og Romsdal, to hunngauper i Sør-Trøndelag og tre hunngauper i Nord-Trøndelag.

– annonse inline –

Skal stimulere jaktinteressen
– For oss har det vært viktig å fordele kvoten utover hele regionen, blant annet for å stimulere jaktinteressen. Interessen for gaupejakt er voksende, og det synes vi er bra, forteller Bjørn Engen i rovviltnemnda til Trønder-Avisa. I følge rovviltnemnda er det mye gaupe i Midt-Norge og at man ligger over bestandsmålet på 12,5 familiegrupper.

Mye gaupe
– Det er mye gaupe. Det rapporteres stadig at folk ser gaupe, og det er ikke lenge siden ei gaupe ble påkjørt. Vi har også lagt bak oss en sommer med ganske stort rovdyrtrykk, slik det er rapporter de siste ukene. Det i seg selv er krevende, sier Engen.

Rovviltnemnda i Midt-Norge håper at deres anbefaling om felling av 26 gauper ikke skal bli overprøvd av Miljødirektoratet og Miljøverndepartementet, slik det har vært tilfelle de siste årene. Det har nærmest blitt en tradisjon for å overprøve rovviltnemnda i Midt-Norge.

– Det er marerittet vårt, men vi håper og tror at de skjønner at dette både er viktig og riktig, sier Engen til Trønder-Avisa. Gaupejakta starter den første februar neste år og varer ut mars måned.

– annonse bottom –