– annonse 2 –

Landbruks- og matdepartementet lyser ut 980 millioner kroner til grønn omstilling.

Bedrifter og forskningsinstitusjoner kan nå søke om over 50 millioner kroner til forsknings- og innovasjonsprrosjekter innen grønn omstilling, melder departementet.

– Annonse 3 –

– Grønn plattform er en storstilt satsing for grønn omstilling, og jeg oppfordrer relevante aktører innen landbruks- og matsektoren om å søke. Et aktivt og bærekraftig landbruk er en sentral del av det grønne skiftet og det grønne næringslivet i fremtiden, sier Landbruks- og matminister Olaug Bollestad i en pressemelding.

Grønn plattform

Det blir nå lyst ut totalt 980 millioner kroner til hovedprosjekt innen Grønn plattform-samarbeidd. Bedrifter og forskningsinstitusjoner kan søke om støtte til store treårige prosjekt. Dette er andre trinn i utlysningen. I første trinn fikk 93 forprosjekt støtte, derav gjentatte innenfor landbruks- og matsektoren.

Disse kan søke

Både bedrifter og forskningsinstitusjoner kan søke. Hovedprosjektet skal bevirke verdiskaping for de deltakende bedriftene, og bidra til samfunnsøkonomisk lønnsomhet. Eksempel på aktuelle områder kan være sirkulær økonomi, bærekraftig jordbruk og skogbruk, biogass og bioøkonomi. Næringsliv og forskningsinstitutt blir oppmuntret til å gå sammen om søknadene som kan utløse støtte på over 50 millioner kroner.

– annonse 4 –
Forrige artikkelAlle fjørfe må under tak
Neste artikkelSenter skal foredle ressursene