Ministeren velger å gå i fjæra

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen
– annonse top –

Fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen tar initiativ til å fjerne søppel fra kysten og strender, og begynner på hjemplassen Bodø.

I en pressemelding oppfordrer han alle som bor langs kysten om å bli med på dugnanden.

– Søppel og plast i havet er et alvorlig miljøproblem. Det påvirker kyst og strender, og de marine økosystemene. Vi som kommer fra sjømatnasjonen Norge vet hvilket verdifullt matfat havet er, og vi må være flink til å ta vare på livet i havet, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen, som har tatt initiativ til strandrydding i Breivika i Bodø lørdag 5. september kl. 09:30.

– annonse inline –

– Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Årets ryddeaksjon er en flott aktivitet for enkeltpersoner, venner, familier, kolleger, idrettslag, velforeninger, skoler, dykkerklubber, pensjonister, barnehagebarn, russ, speidere, fiskere – og mange flere! Jeg håper så mange som mulig blir med i år, sier fiskeriminister Ingebrigtsen.

Lørdag 5. september markerer åpningen for Strandryddeuka. Alle som ønsker å delta kan registrere en ryddeaksjon i perioden 5. til 20. september og få gratis ryddeutstyr på www.ryddenorge.no

Les mer om strandryddeuka her: https://holdnorgerent.no/strandryddeuka/

– annonse bottom –