– annonse top –

Administrerende direktør Arne Rørå i Norskog sier i et intervju med Bondebladet at han forventer at klima- og miljøminister Ola Elvestuen vedtak om stopp i ulvejakta havner i Stortinget.

Bare timer før ulvejakta skulle starte 1. nyttårsdag besluttet ministeren å unnta to ulverevir i Mangen og Rømskog fra vinterens lisensfelling.

– Elvestuen høres nå ut som et ekko av Helgesen. Det skal bli interessant å se om Stortinget også vil gjenta seg selv og kalle inn Elvestuen på teppet, sier Norskogs administrerende direktør Arne Rørå til Bondebladet.

– annonse inline –

– Det er utrolig hvor mange krumspring regjeringen klarer å finne på for å unngå å følge opp det som Stortinget har vedtatt. Helgesen (tidligere minister red.) sa at han ikke hadde lovhjemmel for å følge opp bestandsmålet. Nå ser vi akkurat det samme hos Elvestuen. Men jeg oppfatter enkelte formuleringer i departementets vedtak som en invitasjon til å komme tilbake med mer omfattende dokumentasjon av de to revirene man ikke vil ta ut ulv i. Om lovgrunnlaget for felling ikke alt er på plass, forventer jeg at Stortinget sier at det må på plass, sier Rørå til avisen.

Nordskog mener at ulven medfører et årlig økonomisk tap innenfor ulvesonen tilsvarende 30 millioner kroner for grunneierne. Dette mener de skyldes tapt jakt og jaktbasert utmarksnæring.

– Noe annet er kjøttverdien. Én flokk spiser 114 elg i året. For hvert av de revirene som ikke tas ut, er det 114 elg som blir tatt. Det gir betydelige økonomiske tap. Bare i ren kjøttverdi, snakker vi da et tap på rundt 1,2 millioner, sier direktøren til avisen.

– annonse bottom –