Blåser ett lys for hver ulv som ble skutt

Arkivfoto. Bildet er tatt av steffiheufelder fra Pixabay
– annonse top –

Flere organisasjoner samler seg om en sentral, men mindre demonstrasjon for ulven foran Stortinget i mars.

Det opplyser Nina Elseth i Rovviltets Røst til Fauna.no. Demonstrasjonen skal foregå på Eidsvolls plass lørdag 6. mars mellom klokka 17 og 19.

– På grunn av covid og hensynet til smittevern, som vi selvfølgelig tar på største alvor, blir det ingen stor demonstrasjon vedStortinget i år, sier Elseth til Fauna.no.

– annonse inline –

Argusøyne på ulven

Hun forteller at det er mange som har fulgt rovdyrenes situasjon med argusøyne i flere år.

– Det er sendt klager på klager, og vi er med under lisensfelling og vi er generelt mye ute i skog og mark året rundt. Nå har vi samlet oss fra flere verneforeninger / organisasjoner under samme fane som den som ble brukt i Bjørkelangen i år. Planen er å bruke denne aktivt fremover, og øke vår felles aktivitet for å komme i kontakt med flest mulig, og skape engasjement.

PLUSS (+): Dømt for spyling av truede fugler

Kritisk situasjon

Hun sier at rovdyrenes situasjon er kritisk. Nå er det viktig å skape bevissthet rundt natur og miljø, både når det gjelder leveområder, og muligheten til å øke bestandene slik at de «fire store» blir friske og levedyktig bestande.

– Ulven er nå den mest utsatte og forfulgte. Dersom nullvisjonen med Senterpartiet i spissen viljen sin, så spør vi oss hvem av de andre rovdyrene som står for tur, sier hun.

Lysmarkering

Derfor har de bestemt seg for å lage en liten, men fin lysmarkering for ulven 2021, og håper at det kan åpne øynene for virkeligheten ute i skogene.

– Markeringen vil foregå ved at vi tenner lys for de ulvene vi hadde i landet før jakten startet. Vi har blant annet fått Petter Bøckman, Elvestuen, Anne Margrethe Vadder og Lennart Fløseth til å holde apell. Og flere vil det bli.

Låner musikk

Nina Elseth i Rovviltets Røst kan fortelle at de også har fått tillatelse til å bruke musikk av Lillebjørn Nilsen og Bjørn Eidsvåg under arrangementet.

– Vi kommer til å avslutte ved å slukke ett og ett lys for hver skutt ulv, mens vi opplyser om blant annet ulvens identitet og tilhørighet. Vi håper dette vil synliggjøre den store inngripen som skjer med ulven, og hvor få ulv vi egentlig sitter igjen med etter jakta.

Bak arrangementet står Rovviltets Røst, Foreningen Våre Rovdyr, Norges Miljøvernforbund og Aktivt Rovdyrvern. Flere er også med, men kommersom mormor, bestefar og tanter.

– annonse bottom –