Avslørte dyremishandling hos laksefirma – se video (+)

Leder Siri Martinsen i NOAH - for dyrs rettigheter. Foto: Bente Isefjær / NOAH

En undercover-film ved fiskeslakteriet til firmaet Scottish Salmon Company avslører omfattende dyremishandling. Fiskeselskapet eies av et firma hvor det norske Folketrygdfondet er nest største eier, noe NOAH mener må få følger.

Organisasjonen Animal Equality i Skottland har nylig publisert undercover-materiale fra fiskeslakteri eid av Scottish Salmon Company:

– annonse artikkel –

– Undercover-materialet viser oppdrettsfisk som slås gjentatte ganger og skjæres ut gjellene på mens de fremdeles er i live, og fisk som kveles til døde på slakterigulvet uten at noen bryr seg. Det er et sjeldent innblikk i en industri som er svært lukket og har notoriske dyrevernproblemer, sier Siri Martinsen, leder og veterinær i NOAH – for dyrs rettigheter.

NOAH har tatt en nærmere titt på eierforholdene ved Scottish Salmon Company. Det norske Folketrygdfondet er nest størst eier i Bakkafrost, som igjen er eier av Scottish Salmon. Norge har dermed store interesser i det aktuelle fiskeriselskapet.

– Folketrygdfondet skal være en «ansvarlig forvalter av fellesskapets finansielle verdier.» De investerer Statens pensjonsfond Norge, og en del av pensjonssparingen vår investeres dermed nå i et selskap som er avslørt for dyremishandling. NOAH krever at Folketrygdfondet nå svarer for seg, og trekker seg ut av det aktuelle eierforholdet, sier Martinsen.

NOAH mener denne filmen viser er dyremishandling.

– annonse nede –