7000 viste sin støtte til ulven

ulv demo noah
Foto:Thor-Ivar Guldberg
– annonse top –

Så mange som 7000 personer viste sin støtte til ulven under NOAHs folkemarkering for ulvene lørdag. I følge NOAH fylte folk Stortingsplassen til ytterkanten.

NOAH talte cirka 6000 oppmøtte foran Stortinget. I tillegg hadde over 1000 møtt opp i de andre byene.
– NOAH er svært glade for den massive støtten til våre truede rovdyr. Når Stortingsplassen er fylt til randen av mennesker som ønsker å bevare de truede rovdyrene og gi dem et bedre vern, håper vi at politikerne ikke lar seg styre av næringsinteresser som vil ha enda færre av de truede rovdyrene, sier leder i NOAH, Siri Martinsen.
Appellantene foran Stortinget inkluderte jussprofessor Mads Andenæs som er NOAHs advokat i saken mot skyting i ulvesonen, en rekke miljøorganisasjoner – og ikke minst folk fra ulvesonen og folk som selv har erfaring med ulv i naturen, som naturfotograf og SV-representant Arne Nævra.
– Vi ser nå at stadig flere stemmer reiser seg også fra ulvesonen for å fortelle politikerne at flertallet – også i rovdyrområdene – er for ulv. Det er viktig at politikerne som nå sitter i regjeringsforhandlinger tar innover seg dette; Nordmenn flest ønsker ikke at Norge skal være et dårlig eksempel for resten av verden når det gjelder vern av truede dyr, sier Martinsen.
– annonse bottom –
KildePressemelding