70.000 signerte for ny hundelov

Bildet er tatt av Karen Warfel fra Pixabay
– annonse top –

70.000 personer har signert støtte til NOAHs krav om ny hundelov.

Det er et vedtak om avliving av en hund med navnet «Teddy» som er det seneste eksemplelet på hvorfor mange opplever dagens hundelov som urimelig, mener NOAH.

Eksemplet «Teddy»

I en pressemelding forteller NOAH om hunden Teddy, en liten hund som ble skremt og bet en person som lente seg over ham. Historien har engasjert tusenvis av nordmenn de siste ukene. NOAH har vært engasjert i saken fra begynnelsen, og mener avliving av hunden er urimelig, og at andre tiltak er tilstrekkelige for å hindre at hunder kommer i en slik situasjon igjen.

– annonse inline –

– Det er en kjent sak at små hunder kan bli redde og reagere uheldig. Mange hunder går til hundetrener nettopp for å hjelpe dem med denne type problemer. Men Teddy får ikke den sjansen; Politidirektoratet har bestemt at den lille hunden er en «fare» for samfunnet, og at ingenting annet enn avliving hjelper. NOAH mener det nok en gang illustrerer hvor urimelig hundeloven praktiseres. Det er særlig urimelig av politidirektoratet å gjøre et slikt vedtak når regjeringen er inne i en prosess hvor loven skal endres, nettopp på grunn av urimelige vedtak, sier Siri Martinsen, veterinær i NOAH – for dyrs rettigheter.

Langsiktig kamp

NOAH har lenge jobbet for en endring av hundeloven, og regjeringen vil legge frem endringsforslag i 2021. Det var imidlertid for sent for Teddy, og NOAH er kjent med at eieren nå vurderer rettssak:

– Det er et stort engasjement i denne saken. NOAH har nå samlet over 70.000 underskrifter for en ny hundelov. I tillegg har en privatperson samlet 8.000 underskrifter bare for Teddy på få dager. Folk innser at en lov som behandler hunder som maskiner, som skal fungere «perfekt» til enhver tid, er en lov som kan ramme vilkårlig og utsetter de fleste normale hunder for fare, sier Martinsen.

– annonse bottom –